tirsdag 7. juli 2015

Dag 3 og dag 4 er unnagjort, i morgen venter Mur de Huy...

Da er vi ankommet Genk i Belgia, og sitter og tar en pust i bakken på hotellet. Det har vært to harde dager med etapper på hhv, 203 og 193 km, og vi har beveget oss gjennom Tyskland, via en kort etappe i Nederland til dagens base i Belgia.  Dagens etappe var nok den som tæret mest på oss alle av de to, med temperaturer langt over 30 grader, men med fornuftig kjøring og pauser ved behov er alle deltakerne dratt pent gjennom til slutten!
 
Når man tenker på hvor langt disse distansene er, så har begge dagene vært på mellom ni og en halv og ti timer på sykkelsetet, og det er nok det å sitte på sykkelsetet som kanskje har vært det hardeste punktet for oss begge og resten av laget.  Vi passerte halvveis til Paris ved lunsjtider i dag, og det var både en følelse av mestring, lettelse og ikke så rent lite vemodighet at eventyret snart nærmer seg slutten.

 
Team Rynkeby Oslo på tur gjennom en av de utallige alleene i Tyskland.

Morgendagen er en noe kortere etappe på ca 160 km, men den er den mest kuperte av de etappene som vi skal gjennom.  I tillegg har den Mur de Huy innelagt ca midt på etappen, og dette var etappen som Tour de France kjørte på mandag denne uken.  Bakken har vært i flere ritt, og er bare 1,3 km lang fra bunn til topp.  Hva er vel så spesielt med det tenker du?  Joda, den har en stigning på 27% på det bratteste.  For å forsøke å beskrive litt hvor bratt det er, så turte ikke Sigurd Sollien å sykle videre i bakken i fjor da han var redd for å velte bakover!For de fleste av oss er det å skulle komme opp bakken et mål på turen, og vi regner med at alle kommer seg til topps :)

Når det kommer til den jobben som jeg og Gjøran har gjort på forhånd med navigering og rutevalg, så har dette vært en kjempestor suksess!  Vi har så langt ikke møtt noen hindringer som er av nevneverdig grad, og vi viser oss som verdige navigatører i jobben så langt i tro Columbus-ånd!

Vi oppdaterer så snart det er tid, og i mellomtiden koser vi oss med å jobbe oss videre mot det store målet for turen, som er målgangen i Paris!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar